Inhoud The Whisky Doze - batch 1

6 Schotse single malt whisky's voor 2 personen


The Green Man selecteerde zes Schotse single malt whisky's die representatief zijn voor verschillende regio's en types whisky. We vinden ze vooral bijzonder lekker.

Informatieve video's


Via de QR-code die je vindt in het deksel van de doos ga je naar het yt-kanaal van The Green Man. Een video die je kan aanzetten en stopzetten begeleidt je doorheen de tasting.

Knabbels en whisky infused sweeties bij elke whisky


Inge Lanckacker {chef zonder restaurant} ontwikkelde speciaal voor deze box zes knabbels en sweeties.

Accordeonfolder met info over de "sweet whisky treasures"


Inge Lanckacker {chef zonder restaurant} geeft in deze folder informatie over de knabbels en de whisky infused sweeties.

Whisky Flavour Wheel van het SWRI in Edinburgh


Het whsisky flavour wheel van het Scotch Whisky Research Ins

Spotify playlist "The Whisky Doze - batch 1"


The Green Man en muziek...

Bijpassende gerechten voor een 6-gangen whiskydiner


Inge Lanckacker ontwikkelde zes recepten voor een heus whiskydiner. De gerechten zijn eenvoudig én overheerlijk Je vindt de recepten via de website van The Green Man..

Inhoud van The Whisky Doze

- batch 1Pipet voor het toevoegen van water aan de whisky


Een terugkerende vraag en voorwerp van debzat in de whsikywereld is het wel of niet toevoegen van water. Tijdens de tasting kan je experimenteren en zelf oordelen.

Een stukje echte Schotse turf


Voor het proeven van de geturfde whisky's kan je het stukje turf aansteken en laten branden, of beter gezegd, laten roken. Het is deze turflucht die tijdens het drogen van het graan aan de graankorrel blijft plakken en tijdens het hele proces wordt meegenomen tot in je glas.

Een accordeonfolder met info over de whisky's


In de enveloppe aan het deksel van de doos  vind je een folder met informatie bij elke whisky: de distilleerderij en proefnotities voor neus, smaak en afdronk. Je kan ze gebruiken om jouw ervaringen mee te vergelijken.

Een placemat voor de tasting met ruimte voor proefnotities


In de enveloppe aan het deksel van de doos  vind je een folder met informatie bij elke whisky: de distilleerderij en proefnotities voor neus, smaak en afdronk. Je kan ze gebruiken om jouw ervaringen mee te vergelijken.